Tabel Seriale

Înregistrările vor fi afișate într-un tabel de administrare, funcționalitățile descrise pentru un astfel de tabel de regăsesc la secțiunea Table Management.

Tabelul de administrare al serialelor permite:
• Căutarea rapidă după:

- titlu

- redactor șef

- frecvență

- an apariție

• Serialele se pot vizualiza pagină cu pagină sau dacă utilizatorul dorește, poate naviga direct la pagina dorită prin simpla introducere a numărului paginii dorite;
• Căutarea avansată după trei câmpuri și trei modalități de căutare, câmpurile pot fi: titlu, autor, vedetă subiect, editură, localitate, data publicării, colecție, autor-instituție, autor secundar, titlu paralel, tipografie, ISBN, CZU, limbă, cotă, descriere fizică, mențiuni de responsabilitate, note catalogare;(vezi detalii Tabel General)
• Sortare ascendentă și descendentă după următoarele câmpuri: titlu, redactor șef, frecvență, an apariție;
• Modificarea datelor unui serial;
• Adăugarea unui nou serial;
• Ştergerea unui serial;
• Accesul la fereastra de inventare;

Adăugare/Modificare serial

Singurul câmp obligatoriu pentru a adăuga un serial este titlu.

Câmpurile ISSN, ISBN, CODEN vor fi validate de expresii regulare, dacă valoarea introdusă nu este în formatul corect se va afișa un mesaj. Valoarea introdusă pentru ISBN trebuie sa fie în conformitate cu standardul internațional International Standard Book Number, valoarea pentru ISSN trebuie sa fie în conformitate cu standardul internațional International Standard Serial Number, valoarea pentru CODEN trebuie sa fie în conformitate cu standardul internațional International CODEN Service.

Pentru o mai bună vizualizare a datelor unui serial, pe lângă etichetele de pe macheta de adăugare serial, s-au introdus și datele specifice standardului Unimarc:
• nume câmp;
• nume subcâmp;
• indicatori la câmpurile care au această proprietate;

În momentul completării anumitor câmpuri sunt sugerate valori care încep cu literele scrise, aceste câmpuri sunt: autor principal, autor secundar, funcție, autor colectiv/corporație, loc publicare, editură, tipografie, vedetă subiect, colecție, limba, note catalogare, descriere fizică și mediu/tip publicație, titlu serii, titlu subserii, titlu supliment, titlu sursă supliment, titlu nivel unitate, titlu uniform, colecții, serie.

Unele câmpuri pot fi repetitive, prin apăsarea combinației de taste CTRL și Insert, apare un nou câmp de același tip, aceste câmpuri sunt: redactor șef, responsabilitate intelectuală secundară, titlu exemplar, numărul părții, CZU, limbă, mediu/tip publicație.

Datele serialelor sunt salvate în format Unimarc ceea ce ne permite adăugarea de noi câmpuri ori de câte ori va fi nevoie.

Pot fi definite seturile de câmpuri pentru care informațiile se formează în baza unor liste de valori sau a unor înregistrări de autoritate.

Pentru o mai bună vizualizare a datelor unui serial, pe lângă etichetele de pe macheta de adăugare serial s-au introdus și datele specifice standardului Unimarc, nume câmp, nume subcâmp respectiv indicatori la câmpurile care au această proprietate.

După completarea câmpului obligatoriu butonul Adaugă va putea fi acționat, dacă nu este completat câmpul obligatoriu butonul Adaugă va fi inactiv. La acționarea butonului Adaugă, fereastra de adăugare/modificare serial se va închide automat și veți fi redirecționat către tabelul de administrare al serialelor, unde se va putea observa înregistrarea nou adăugată.

Tabel Seriale

Tabel Seriale

Adăugare Serial

Adăugare Serial

La modificarea unui serial, este același câmp obligatoriu și aceleași câmpuri validate ca și la adăugare. Modificarea mai permite în schimb și selectarea unei imaginii pentru serialul respectiv. Imaginea se poate selecta prin acționarea butoanelor Răsfoiește sau Selectează.

Buton Rasfoieste Buton Selecteaza
Modificarea unui serial se face la acționarea butonului Modifică.
Se poate renunța oricând la adăugarea sau la modificarea unui serial prin simpla acționare a butonului Renunță.
Datele serialelor sunt salvate în format Unimarc ceea ce ne permite adăugarea de noi câmpuri ori de câte ori va fi nevoie.