Table Management

Adăugare Adăugarea unei noi înregistrări.
Aplica Aplică modificările făcute asupra înregistrărilor.
Reincarca Reîncărcarea datelor conținute de un tabel de administrare.
Reset Resetează modificările făcute asupra înregistrărilor.
Sterge Ștergerea unei înregistrări se face prin selectarea înregistrării pe care dorim să o ștergem, urmată de acționarea butonului Șterge. Dacă dorim să revenim la înregistrarea ștearsă acționând butonul de Resetează, înregistrarea ștearsă o să apară din nou în tabelul de administrare. În cazul în care dorim ca ștergerea să se aplice, după acționarea butonului Ștergere se acționează butonul Aplică, astfel înregistrarea va fi ștearsă definitiv.
Pagină_nouă Deschide o pagină nouă fără înregistrări.
număr înregistrare Vizualizarea înregistrărilor se face paginat, numărul de înregistrări care apare pe o
pagină va putea fi modificat. Pe o pagină pot fi afişate 5, 10, 20, 50, 100 înregistrări. (în funcţie de opţiunea utilizatorului).
Prima_Pagină Navigare directă la prima pagină.
Ultima_Pagină Navigare directă la ultima pagină.
Pagina_anterioară Navigare la pagină anterioară.
Următoarea_Pagină Navigare la pagina următoare.
Pagina_numărul Permite selectarea paginii dorite dintr-o listă, sau tastarea numărului paginii dorite.
minimize Minimizează fereastra deschisă.
close Închide fereastra deschisă.
maximizare Maximizează fereastra deschisă.
setari La acționarea acestui buton se va deschide un meniu din care se poate alege una din opțiunile:
- Setări fereastră – sunt afișate toate componentele pe care le conține fereastra respectivă, selectând una din componente se vor afișa toate stilurile și proprietățile specifice componenţei. Stilurile și proprietățile vor putea fi modificate, modificările se vor observa instanenu. Modificările efectuate vor fi vizible doar în sesiunea în care au fost făcute.
- Salvare configurație – dacă dorim să păstrăm modificările făcute componentelor asupra stilurilor și proprietăților și pentru sesiunile viitoare.
Sortarea înregistrărilor de pe un tabel de administrare se poate face pe fiecare coloană din tabel, ascendent sau descendent, excepție fac coloanele care conțin butoane.
Căutare Rapidă Căutarea rapidă, este o funcționalitate care permite căutare după anumite principii. La căutarea pe coloane și la apăsarea butonului care afișează filtrele este posibilă selectarea unui filtru tastând litera corespunzătoare primei majuscule din textul filtrului:

  • listarea rezultatelor care încep cu valoarea căutată (tasta I);
  • listarea rezultatelor care conţin valoarea căutată (tasta C);
  • listarea rezultatelor care sunt identice cu valoarea căutată (tasta E);
  • listarea rezultatelor care conţin cel puţin una din valorile căutate luate ca şi cuvânt cheie (tasta O);
  • listarea rezultatelor care conţin toate valorile căutate luate ca şi cuvânt cheie (tasta T);
Căutarea pe cuvinte cheie suportă operatori de proximitate (caractere speciale cu rol în specializarea expresiei de căutare). Acești operatori permit crearea de condiții complexe pentru cuvintele din expresia căutată. De exemplu operatorul ”+” înseamnă că textul care îl succede trebuie să apară în rezultatele căutării, iar operatorul ”-” înseamnă că textul care îl succede nu trebuie să apară. Pe lângă aceștia mai există și operatori pentru stabilirea ordinii, a precedenței sau a relevanței (operatori ”*”, ”~”, ”>”, ”< ”, ” ”” ”), care permit și folosirea parantezelor pentru grupare.

Căutarea se poate efectua pe toate coloanele din tabelul de administrare excepție fac coloanele care conțin butoane.

Coloanele care au date în format text suportă toate tipurile de căutare, coloanele care nu au date în format text suportă căutare doar după criteriile conține și începe cu.

Căutarea avansată permite căutarea după mai multe câmpuri şi multiple modalități de căutare simultan. Modalitățile de căutare pot fi: cuvinte cheie-toate, conține, cuvinte cheie-oricare, începe cu, exact. Câmpurile pe care se poate aplica această căutare diferă de la un tabel la altul, și vor fi specificate pentru fiecare tabel în parte.