Circulatie

Câmpul barcode utilizator permite căutarea rapidă după barcode;

Selectarea barcode-ului unui utilizator se poate face dintr-un tabel de administrare al utilizatorilor. După căutarea utilizatorului în tabelul de administrare acesta se va selecta prin acționarea butonului “Selectează” din tabelul de administrare.

Dupa ce se selectează un utilizator, se afișează datele acestuia, titlurile împrumutate și rezervate.

Împrumuturile se vor afișa într-un tabel de administrare. Pentru fiecare exemplar împrumutat se vor afișa următoarele: inventar, barcode, titlu, data împrumut, data returnare, data prelungire, regim. La acțiunea de dublu click pe o înregistrare, barcode-ul titlului respectiv se va încărca automat în câmpul barcode carte și va permite împrumutul/restituirea, prelungirea sau rezervarea barcod-ului respectiv.

Rezervările se vor afișa într-un tabel de administrare. Pentru un exemplar rezervat se vor afișa următoarele: inventar, barcode carte, titlu, data rezervare. La acțiunea de dublu click pe o înregistrare, barcod-ul titlului respectiv se va încărca automat în câmpul barcode carte și va permite împrumutul/restituirea, prelungirea sau rezervarea barcod-ului respectiv.

Istoricul de împrumuturi se va afișa într-un tabel de administrare. Pentru un exemplar împrumutat se vor afișa următoarele: inventar, barcode, titlu, data împrumut, data returnare, data prelungire, regim. La acțiunea de dublu click pe o înregistrare, barcod-ul titlului respectiv se va încărca automat în câmpul barcode carte și va permite împrumutul/restituirea, prelungirea sau rezervarea barcod-ului respectiv.

Istoricul rezervărilor se va afișa într-un tabel de administrare. Pentru un exemplar rezervat se vor afișa următoarele: inventar, barcode carte, titlu, data rezervare. La acțiunea de dublu click pe o înregistrare, barcod-ul titlului respectiv se va încărca automat în câmpul barcode carte și va permite împrumutul/restituirea, prelungirea sau rezervarea barcod-ului respectiv.

În partea dreaptă a ferestrei se vor încărca câteva date despre utilizatorul respectiv:
• nume;
• resursa;
• barcode cititor;
• localitate;
• clasă cititor;
• stare permis;
• ultima vizare;

La acționarea butonului se vor afișa toate detaliile utilizatorului (vezi fereastra de adăugare/modificare utilizator).

La acționarea butonului “Imprumuta/Restituie” barcode-ul scris se va împrumuta, sau dacă este împrumutat se va restitui. Dacă barcode-ul introdus se va împrumuta atunci titlul va apărea în tabelul de administrare al împrumuturilor. Dacă barcode-ul introdus este deja împrumutat la acționarea butonului, titlul respectiv va fi ștears din lista cu împrumuturi şi va apărea în tabelul istoric rezervări.

La acționarea butonului “Rezervare” barcode-ul scris va fi rezervat, și va apărea în tabelul de administrare al rezervărilor.

La acționarea butonului “Prelungire”, data de returnare a titlului respectiv este extinsă cu un anumit număr de zile cofigurat de biblioteca respectivă.

Exemplu împrumut, restituire, rezervare: