Cum modific o monografie?

Manual > Manualul Bibliotecarului > Intrebari > Cum modific o monografie?

Pasul 1: Se selectează din meniul principal Prelucrare monografii submeniul Monografii:

 

Pasul 2: Se dă click pe butonul Încarcă date:

Pasul 3: Când se localizează monografia care trebuie modificată se dă click pe butonul Modifică care se află pe același rând cu restul informațiilor.

Pasul 4: Majoritatea câmpurilor și restricţiilor de modificare sunt aceleași ca și la adăugare. Vom prezenta doar adăugarea de resurse care este specifică acțiunii de modificare a unei monografii.

Pasul 5: Se dă click pe fila a treia (denumită Resurse) pentru a adăuga legături la resurse electronice. Cele mai uzuale resurse sunt Coperta principală (o imagine asociată monografiei cu coperta sa) și Fișier text/PDF.

La apăsarea butonului Adaugă (încercuit cu roșu în imaginea de mai sus) se va deschide exploratorul de resurse. Acesta este asemănător cu programul My Computer (sau Windows Explorer)

(vezi imaginea de mai jos).

În partea stângă se afișează resursele conținute în fișierul selectat. În partea dreaptă avem informații despre fișierele deja încărcate în directorul selectat în stânga. Acestea se pot utiliza în cazul în care se doreşte adăugarea aceleași resurse pentru mai multe cărți.

Dacă a fost selectată una dintre aceste resurse singurul lucru care rămâne de făcut este să se dea click pe butonul .

Dacă resursele nu sunt cele dorite există posibilitatea de a face încărcarea de resurse din calculatorul dvs.

Înainte de a deschide fereastra de upload trebuie să se specifice dacă se va adăuga un fișier (o singură resursă ex. imagine, text, pdf) sau un director (care conține mai multe astfel de resurse). Acest lucru se poate face selectând una dintre opțiunile Fișier sau Director. (dacă încărcați un fișier selectați opțiunea Fișier).

Apoi se efectuează click pe butonul Deschide din lista de butoane care se găsește în partea stângă jos.

Se deschide următoarea fereastră (această fereastră poate fi ușor diferită în funcție de sistemul de operare pe care îl aveți).

Selectați din calculator resursele necesare. Fereastra de adăugare se închide când dați click pe butonul Open. În același timp se adaugă în lista de resurse a monografiei noua resursă selectată.

Pentru ca modificările să fie aplicate se acționează butonul Modifică din partea de jos a paginii.

Exemplu practic de adăugare resurse: