Alte specificatii

Manual > Manualul Bibliotecarului > Alte specificatii

Acest buton se găseşte pe fiecare pagină. Datele nu sunt afişate în tabel până nu se dă click pe acest buton.

Barcode

Reprezintă codul unic al cărţii/utilizatorului. Acesta poate conţine litere şi cifre, dar este recomandat să conțină doar cifre.

Monografii

O monografie reprezintă orice bun al bibliotecii care poate fi împrumutat cititorilor (cărţi, seriale, articole, audio-video, etc.)

Inventar

Când se adaugă o monografie se adaugă doar datele reprezentative pentru aceasta, dar inventarul reprezintă exemplarul fizic existent în bibliotecă. O monografie adăugată poate fi reprezentată în bibliotecă de unul sau mai multe exemplare (inventare).
Atenție: La adăugarea unei monografii nu se adaugă automat și inventarele.

Resursă

Orice document electronic reprezentativ pentru o monografie (copertă, text, audio, video, etc.) este considerat o resursă.

Info: Adăugarea de resurse se poate face doar la modificare, după ce a fost adăugată cartea în baza de date.

Acest buton se poate utiliza doar la modificare pentru a prelua datele deja introduse și cu anumite modificări pentru a putea adăuga o nouă monografie.
!!! Important: Dacă aveți mai multe exemplare ale aceluiași titlu, nu efectuați o astfel de copiere, ci mai degrabă adăugați informații la inventare.


CZU

Clasificarea Zecimală Universală (CZU) este o schemă întrebuințată în biblioteci pentru clasificarea documentelor în funcție de subiectele pe care le tratează. Această schemă de clasificare împarte totalitatea cunoștințelor umane în zece clase, care se subîmpart la rândul lor în alte zece subdiviziuni.